Anytime is coffee time!

Vooraf en Toe

In het oude Leiden aan de Nieuwe Rijn, op een steenworp afstand van het Stadhuis, is de gezelligste huiskamer: Vooraf en Toe. De ontmoetingsplek voor studenten, toeristen, families, kunstenaars en zakenmensen.

Elke dag kun je genieten van de lekkerste kop koffie bij het ontbijt of een vers sapje bij een heerlijke lunch van de uitgebreide kaart. U kunt aanschuiven op het terras aan het water of aan één van de knusse tafeltjes binnen. Na het eten is er nog tijd voor een ‘Vooraf en Toetje’. Gezellig borrelen kan natuurlijk ook!

Kom je gezellig langs?

Fairtrade & biologische koffie

Bij ons kun je genieten van het lekkerste en eerlijkste kopje koffie. Wij werken namelijk met de koffiebonen van Peeze. Peeze is de enige Nederlandse koffiebranderij die 100% gecertificeerde Arabica koffie levert. Al de koffie van Peeze draagt het Max Havelaar-keurmerk, het BIO-keurmerk en het Rainforest Alliance-keurmerk.

Peeze brandt hun koffie volledig klimaatneutraal. Al jaren reduceren ze de CO2 uitstoot tot een minimum. Met hun Fairtrade melanges maken ze bovendien een extra stap door de CO2 voor de hele koffieketen te berekenen tot aan de klant. Die uitstoot reduceren ze waar mogelijk en de restuitstoot compenseren ze door projecten bij de koffieboeren in Ethiopië. Het resultaat is klimaatneutrale fairtrade koffie.

Goed contact met onze leveranciers vinden wij belangrijk

Lokale producten van de markt en omgeving Leiden

Elke woensdag en zaterdag is er markt in Leiden. We hebben goed contact met het markt personeel en zijn dan ook als eerste open voor een heerlijk kopje koffie. Na de kopjes koffie uitgeserveerd te hebben gaat iemand van ons keukenpersoneel een rondje op de markt lopen om ingrediënten in huis te halen.

Zo halen we bijvoorbeeld zalm van visboer Harteveld, noten van de Vrolijke Noot, munt bij Tetouan, groente en fruit bij de  groenteboer, croissantjes bij bakkerij ’T Stoepje en oude kaas bij Holland Kaascentrum. Deze ingrediënten worden meegenomen naar de keuken en vervolgens maken de koks er een feestelijk ontbijt, lunch of diner van.

Onze contact gegevens

Botermarkt 8-9
2311 EM Leiden
071-5126633
info@voorafentoe.nl  

Openingstijden

Maandag 07:45 – 18:00
Dinsdag 07:45 – 18:00
Woensdag 07:45 – 18:00
Donderdag 07:45 – 18:00
Vrijdag 07:45 – 18:00
Zaterdag 07:00 – 18:30
Zondag 07:45 – 18:00